ПАМЕТНИЦИ - Pametnici.bg

Още от времето на древна Гърция, хората са се опитвали да запазят всички прекрасни неща, които са били на планетата. По онова време никой не е мислел за красотата на природата, а са отдавали особено внимание и перфектна естетическа мисъл на мъжкото  и женското тяло. Поради това сме свидетели на многобройните статуи и фигурки на, които човечеството се радва  и до днес. Великите архитекти и майстори са създали своите епични творби на много материали, но особено място сред тях е бил диабаз. С течение на времето стойността на тези работи е изместен от естетика към културните ценности. Така статуи и бюстове започнаха да украсяват гробовете на забележителни хора, които са оставили своя незаменим отпечатък върху историята . В същото време започват да придобиват популярност и паметници, които са известни, но не са били  широко използвани.

Всяка държава и всеки регион се характеризира с историята на това изкуство, което се развива постоянно  и ни оставя много шедьоври. В България диабазът  беше отстранен и на негово  място дойдоха гранит и мрамор,   който се превърна в символ на социалистическата революция а  в последно време и от съвременни технологии като триплекс. Каноните на Църквата във времето бяхя  позабравени, защото мястото им бе заето от известната съветска петолъчка.

Поради факта, че комунизмът вече е забравен, днес можем да видим известно оживление на това древно изкуство. Вече на пазара има буквално магьосници, които правят надгробни паметници и паметни плочи и предлагат производството на паметници от всякакъв вид и размер. В днешно време има технологии, които  се прилагат, за  най-малките детайли, които играят важна роля в цялата картина. Това отнема много време и е необичаен процес,
който изисква не само определени умения, но също така зависи от опита на майстор гравьор. Малко хора знаят, че в  работата на гравирането се включват операции като щанцоване и боядисване на букви или цифри на паметника, рязане и боядисване на орнаменти, рязане и боядисване на кръстове,  изрязване на  ниша в паметника, пробиване, полиране и така нататък.

Много хора не разбират защо имате нужда от надгробен паметник. Когато издигнем паметник на починалия,  му отдаваме  уважение, отдаваме знак на почит на благодарност за всичките му усилия, постижения и добри дела. Добре  проектирания паметник  показва връзката  с починалия човек, и качеството на извършената работа, гравюрите помага за засилване на визуален ефект на красотата на паметника и да се създаде добра атмосфера на неземна красота.

 

Паметници от гранит

Паметници от мрамор

Паметници от триплекс

Декорации и плочи

Лазерно гравиране

Но това са  само на пръв поглед параметрите, които зависят от вкуса и желанията на клиента. Има и други тънкости, които са известни само на майстори от най-висока категория, с които си сътрудничим. Само специалист може да даде  верния тон, който изцяло  да характеризира и подхожда на личността на починалия.

Осъществяването на  надгробната плоча или паметник  не само отнема време, но е и тъжната грижа за хората, които вече изпитват трагедията. Доверявайки се на производството на паметника, те  предадат своите опасения на раменете на  помощника на когото вярват, който ще им помогне да се увековечи името на починалия и осигурява приличен споменът за него в продължение на векове.

Гласувай за нас в sait1.com